Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity w smaku. Doskonale nadaje się na obiad ze schabowym lub karkówką, jak również do placków ziemniaczanych. Szybki do wykonania.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki o grubości około 3 mm. Nagrzewamy dużą patelnię i roztapiamy na niej masło. Wsypujemy pieczarki i dusimy pod pokrywką 5 minut, można dłużej.
W międzyczasie siekamy koperek. Do podduszonych pieczarek dodajemy koper oraz przyprawy. Mieszamy i smażymy kilka minut bez przykrycia. Następnie wlewamy śmietankę oraz sok z cytryny. Podgrzewamy kilka minut. Można zagęścić dodając płaską łyżkę mąki.
Sos pieczarkowy świetnie komponuje się z plackami ziemniaczanymi oraz makaronem. Pasuje też do ziemniaków i schabowym lub pieczoną karkówką.