Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity w smaku. Doskonale nadaje się na obiad ze schabowym lub karkówką, jak również do placków ziemniaczanych. Szybki do wykonania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5026
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1273
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5026
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1273
Składniki
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki o grubości około 3 mm. Nagrzewamy dużą patelnię i roztapiamy na niej masło. Wsypujemy pieczarki i dusimy pod pokrywką 5 minut, można dłużej.
W międzyczasie siekamy koperek. Do podduszonych pieczarek dodajemy koper oraz przyprawy. Mieszamy i smażymy kilka minut bez przykrycia. Następnie wlewamy śmietankę oraz sok z cytryny. Podgrzewamy kilka minut. Można zagęścić dodając płaską łyżkę mąki.
Sos pieczarkowy świetnie komponuje się z plackami ziemniaczanymi oraz makaronem. Pasuje też do ziemniaków i schabowym lub pieczoną karkówką.