Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity w smaku. Doskonale nadaje się na obiad ze schabowym lub karkówką, jak również do placków ziemniaczanych. Szybki do wykonania.
Propozycja na hot dogi z dodatkami. Szybkie danie dla zabieganych.
Odsłon: 134
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 686
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 163
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 4609
Propozycja na hot dogi z dodatkami. Szybkie danie dla zabieganych.
Odsłon: 134
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 686
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 163
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 4609
Składniki
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki o grubości około 3 mm. Nagrzewamy dużą patelnię i roztapiamy na niej masło. Wsypujemy pieczarki i dusimy pod pokrywką 5 minut, można dłużej.
W międzyczasie siekamy koperek. Do podduszonych pieczarek dodajemy koper oraz przyprawy. Mieszamy i smażymy kilka minut bez przykrycia. Następnie wlewamy śmietankę oraz sok z cytryny. Podgrzewamy kilka minut. Można zagęścić dodając płaską łyżkę mąki.
Sos pieczarkowy świetnie komponuje się z plackami ziemniaczanymi oraz makaronem. Pasuje też do ziemniaków i schabowym lub pieczoną karkówką.