Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszny sos pieczarkowy, który jest wyjątkowy, bez użycia śmietany, jogurtu czy mleka, idealny do makaronu, serdecznie polecam :-)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 66
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4191
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8645
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 66
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4191
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8645
Składniki
1. 500 g pieczarek obieram, myjemy i siekamy. 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę. 3. Na patelni rozgrzewamy oliwę z łyżką masła. Wrzucamy cebulę i chwilę smażymy. 4. Dodajemy pieczarki, solimy i smażymy, aż pieczarki puszczą wodę, a potem smażymy aż woda wyparuje. 5. Następnie przyprawy: pieprz, oregano i słodka mielona papryka. Mieszamy, smażymy. 6. Następnie dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy i krótką chwilę smażymy. 7. Na koniec wlewamy 2 szklanki bulionu, mieszamy i dusimy chwilę, aż sos ładnie zgęstnieje, to nie trwa długo. Mieszamy i gotowe. Najlepiej smakuje z makaronem. Serdecznie polecam i smacznego :-)