Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszny sos pieczarkowy, który jest wyjątkowy, bez użycia śmietany, jogurtu czy mleka, idealny do makaronu, serdecznie polecam :-)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11849
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 108
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8484
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155314
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1153
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11849
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 108
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8484
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155314
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1153
Składniki
1. 500 g pieczarek obieram, myjemy i siekamy. 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę. 3. Na patelni rozgrzewamy oliwę z łyżką masła. Wrzucamy cebulę i chwilę smażymy. 4. Dodajemy pieczarki, solimy i smażymy, aż pieczarki puszczą wodę, a potem smażymy aż woda wyparuje. 5. Następnie przyprawy: pieprz, oregano i słodka mielona papryka. Mieszamy, smażymy. 6. Następnie dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy i krótką chwilę smażymy. 7. Na koniec wlewamy 2 szklanki bulionu, mieszamy i dusimy chwilę, aż sos ładnie zgęstnieje, to nie trwa długo. Mieszamy i gotowe. Najlepiej smakuje z makaronem. Serdecznie polecam i smacznego :-)