Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszny sos pieczarkowy, który jest wyjątkowy, bez użycia śmietany, jogurtu czy mleka, idealny do makaronu, serdecznie polecam :-)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67778
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1915
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67778
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1915
Składniki
1. 500 g pieczarek obieram, myjemy i siekamy. 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę. 3. Na patelni rozgrzewamy oliwę z łyżką masła. Wrzucamy cebulę i chwilę smażymy. 4. Dodajemy pieczarki, solimy i smażymy, aż pieczarki puszczą wodę, a potem smażymy aż woda wyparuje. 5. Następnie przyprawy: pieprz, oregano i słodka mielona papryka. Mieszamy, smażymy. 6. Następnie dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy i krótką chwilę smażymy. 7. Na koniec wlewamy 2 szklanki bulionu, mieszamy i dusimy chwilę, aż sos ładnie zgęstnieje, to nie trwa długo. Mieszamy i gotowe. Najlepiej smakuje z makaronem. Serdecznie polecam i smacznego :-)