Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest delikatny w smaku. Pasuje do ziemniaków i makaronu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13225
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2571
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3722
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4717
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13225
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2571
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3722
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4717
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy, formujemy pulpety, które wrzucamy na wrzącą wodę. Gotujemy przez 30 minut na małym ogniu.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Smażymy pod przykryciem, do momentu aż pieczarki ściemnieją i puszczą sok. Pieczarki przekładamy do wysokiego garnka, wlewamy 1,5 szklanki mleka i lekko podgrzewamy.
W tym czasie w pozostałym mleku należy dokładnie rozmieszać wodę. Naczynie z pieczarkami zdejmujemy z ognia, wlewamy mleko z mąką - można przez sitko jeśli są grudki. Podgrzewamy do lekkiego wrzenia. Dodajemy wodę by rozgęścić sos do pożądanej konsekwencji (można pominąć). Doprawiamy lubczykiem, solą i pieprzem. Chwilę podgrzewamy.