Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest delikatny w smaku. Pasuje do ziemniaków i makaronu.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1819
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8381
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253602
Polecam.
Odsłon: 1475
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1819
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8381
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253602
Polecam.
Odsłon: 1475
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy, formujemy pulpety, które wrzucamy na wrzącą wodę. Gotujemy przez 30 minut na małym ogniu.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Smażymy pod przykryciem, do momentu aż pieczarki ściemnieją i puszczą sok. Pieczarki przekładamy do wysokiego garnka, wlewamy 1,5 szklanki mleka i lekko podgrzewamy.
W tym czasie w pozostałym mleku należy dokładnie rozmieszać wodę. Naczynie z pieczarkami zdejmujemy z ognia, wlewamy mleko z mąką - można przez sitko jeśli są grudki. Podgrzewamy do lekkiego wrzenia. Dodajemy wodę by rozgęścić sos do pożądanej konsekwencji (można pominąć). Doprawiamy lubczykiem, solą i pieprzem. Chwilę podgrzewamy.