Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...z takim przepisem nigdy więcej nie kupicie gotowego makaronu z sosem w proszku do zalania wrzątkiem...
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2090
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421359
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2053
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2090
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421359
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2053
Składniki
Patelnię kropimy oliwą. Rumienimy na niej posiekaną drobno cebulę i rozgnieciony czosnek. Dorzucamy zmielone mięso indycze i smażymy na sporym ogniu rozbijając tworzące się z mięsa grudki.
Na patelnię trafić powinny pokrojone w kostkę cukinia, seler naciowy i pieczarki. Mieszając często zawartość patelni dolewamy bulion i passatę pomidorową. Doprawiamy całość solą, pieprzem i bazylią.
Doprowadzamy do wrzenia i redukujemy sos do odpowiedniej gęstości na małym ogniu. 20 minut powinno wystarczyć by można było podać pyszny i lekki sos z ugotowanym al dente w dobrze osolonej wodzie makaronem. Pod wpisem znajdziecie link do naszego nowego bloga kulinarnego. Zapraszam :)