Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...z takim przepisem nigdy więcej nie kupicie gotowego makaronu z sosem w proszku do zalania wrzątkiem...
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31497
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2169
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4169
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 890
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31497
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2169
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4169
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 890
Składniki
Patelnię kropimy oliwą. Rumienimy na niej posiekaną drobno cebulę i rozgnieciony czosnek. Dorzucamy zmielone mięso indycze i smażymy na sporym ogniu rozbijając tworzące się z mięsa grudki.
Na patelnię trafić powinny pokrojone w kostkę cukinia, seler naciowy i pieczarki. Mieszając często zawartość patelni dolewamy bulion i passatę pomidorową. Doprawiamy całość solą, pieprzem i bazylią.
Doprowadzamy do wrzenia i redukujemy sos do odpowiedniej gęstości na małym ogniu. 20 minut powinno wystarczyć by można było podać pyszny i lekki sos z ugotowanym al dente w dobrze osolonej wodzie makaronem. Pod wpisem znajdziecie link do naszego nowego bloga kulinarnego. Zapraszam :)