Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos serowy z dodatkiem szpinaku i wędzonego boczku idealny do makaronów czy mięs, szybki przepis na idealny posiłek. Polecam serdecznie i smacznego !!!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3363
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3734
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 509
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3363
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3734
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 509
Składniki
Boczek kroimy na cienkie plasterki, czosnek kroimy na cienkie płatki. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy oliwę, dorzucamy boczek i chwilę podsmażamy, następnie dorzucamy czosnek i szpinak, całość podsmażamy aż szpinak zmięknie i dolewamy śmietankę. Przyszedł czas aby dorzucić gorgonzolę i pieprz do smaku. Sos redukujemy aż będzie gęsty, nie solimy ponieważ ser i boczek są odpowiednio słone. Ulubiony makaron gotujemy al dente i zalewamy sosem, dokładamy pomidorki i makaron z sosem gotowy, a raczej sos serowy z gorgonzoli:) Smacznego !!!