Do góry

Dania główne Przepis na:

Sos serowy z boczkiem, szpinakiem i gorgonzolą, podany z makaronem

Sos serowy z boczkiem, szpinakiem i gorgonzolą, podany z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 1531

Dodano:

Odsłon: 722

Sos serowy z dodatkiem szpinaku i wędzonego boczku idealny do makaronów czy mięs, szybki przepis na idealny posiłek. Polecam serdecznie i smacznego !!!

Składniki

  • Gorgonzola 70 g.
  • Boczek surowy wędzony 70 g.
  • Szpinak świeży 70 g.
  • Czosnek 1 ząbek
  • Śmietanka 30 % 330 ml.
  • Oliwa z oliwek 10 ml.
  • Pomidorki cherry 20 szt.
  • Pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy na cienkie plasterki, czosnek kroimy na cienkie płatki.
    Rozgrzewamy patelnię, wlewamy oliwę, dorzucamy boczek i chwilę podsmażamy, następnie dorzucamy czosnek i szpinak, całość podsmażamy aż szpinak zmięknie i dolewamy śmietankę.
    Przyszedł czas aby dorzucić gorgonzolę i pieprz do smaku.
    Sos redukujemy aż będzie gęsty, nie solimy ponieważ ser i boczek są odpowiednio słone.
    Ulubiony makaron gotujemy al dente i zalewamy sosem, dokładamy pomidorki i makaron z sosem gotowy, a raczej sos serowy z gorgonzoli:)
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń