Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 2937
Dodano: 13.07.2019
Odsłon: 836
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Boczek kroimy na cienkie plasterki, czosnek kroimy na cienkie płatki.
Rozgrzewamy patelnię, wlewamy oliwę, dorzucamy boczek i chwilę podsmażamy, następnie dorzucamy czosnek i szpinak, całość podsmażamy aż szpinak zmięknie i dolewamy śmietankę.
Przyszedł czas aby dorzucić gorgonzolę i pieprz do smaku.
Sos redukujemy aż będzie gęsty, nie solimy ponieważ ser i boczek są odpowiednio słone.
Ulubiony makaron gotujemy al dente i zalewamy sosem, dokładamy pomidorki i makaron z sosem gotowy, a raczej sos serowy z gorgonzoli:)
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)