Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos serowy z dodatkiem szpinaku i wędzonego boczku idealny do makaronów czy mięs, szybki przepis na idealny posiłek. Polecam serdecznie i smacznego !!!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 34
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 520
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1182
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 265
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 34
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 520
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1182
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 265
Składniki
Boczek kroimy na cienkie plasterki, czosnek kroimy na cienkie płatki. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy oliwę, dorzucamy boczek i chwilę podsmażamy, następnie dorzucamy czosnek i szpinak, całość podsmażamy aż szpinak zmięknie i dolewamy śmietankę. Przyszedł czas aby dorzucić gorgonzolę i pieprz do smaku. Sos redukujemy aż będzie gęsty, nie solimy ponieważ ser i boczek są odpowiednio słone. Ulubiony makaron gotujemy al dente i zalewamy sosem, dokładamy pomidorki i makaron z sosem gotowy, a raczej sos serowy z gorgonzoli:) Smacznego !!!