Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sos słodko-kwaśny do ryżu.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19837
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6891
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242789
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19837
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6891
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242789
Składniki
Kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do miski i zalewamy sosem sojowy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 20-30 miejsce. Schłodzonego kurczaka oprószamy mąką ziemniaczaną, przed samym smażeniem. Do wody dodajemy ocet ryżowy, cukier trzcinowy oraz pastę pomidorową i wszystko mieszamy i odstawiamy na ok 15 minut. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupki. Ananasa również obieramy i kroimy w drobną kostkę (ananasa można użyć również z puszki, wówczas dodajemy mniej cukru i część wody możemy zastąpić sokiem z puszki). Kurczaka podsmażamy na oliwie kilka minut co jakiś czas mieszając, do podsmażonego kurczaka ścieramy świeży imbir i czosnek pokrojony w cienie plasterki. Następnie dodajemy paprykę, marchewkę, ananasa oraz pędy bambusa, wszystko chwilę podsmażamy. Na koniec dodajemy wodę wymieszaną z octem, cukrem i pasta pomidorową. Wszystko jeszcze chwilę podsmażamy. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.