Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos śmietanowy z pieczarkami i natką pietruszki. Wspaniały do makaronów, ziemniaków, kopytek, klusek śląskich i mięs.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 375
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1438
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5611
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 293
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 375
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1438
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5611
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 293
Składniki
Pieczarki kroimy w plasterki, obraną cebulę kroimy w kosteczkę. Obieramy czosnek i przepuszczamy przez praskę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, jak się zeszkli dodajemy pieczarki dusimy aż puszczą sok ok. 3-4 minuty. Następnie dodajemy czosnek i śmietanę. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. posiekaną natkę pietruszki, tylko nie za dużo, ponieważ zabije nam caaały smak pieczarek. Wystarczy jedna maksymalnie dwie łyżki posiekanej natki. Na końcu dodajemy W razie potrzeby można sos zagęścić jedną łyżką mąki, wymieszaną uprzednio z trzema łyżkami zimnej wody. Gotowy sos podajemy z ziemniakami, kopytkami czy mięsem. Smacznego!