Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos śmietanowy z pieczarkami i natką pietruszki. Wspaniały do makaronów, ziemniaków, kopytek, klusek śląskich i mięs.
Pieczarki kroimy w plasterki, obraną cebulę kroimy w kosteczkę. Obieramy czosnek i przepuszczamy przez praskę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, jak się zeszkli dodajemy pieczarki dusimy aż puszczą sok ok. 3-4 minuty. Następnie dodajemy czosnek i śmietanę. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. posiekaną natkę pietruszki, tylko nie za dużo, ponieważ zabije nam caaały smak pieczarek. Wystarczy jedna maksymalnie dwie łyżki posiekanej natki. Na końcu dodajemy W razie potrzeby można sos zagęścić jedną łyżką mąki, wymieszaną uprzednio z trzema łyżkami zimnej wody. Gotowy sos podajemy z ziemniakami, kopytkami czy mięsem.
Smacznego!
Dziś polecam coś na szybko! Fileta z kurczaka z pieczarkami w sosie serowym...
Odsłon: 1157
Kuchnia Polska. Pieczarkami zastąpiłem borowiki, których już nie mam. Sprawdz...
Odsłon: 2920
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4092
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 17
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 39
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 104
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 982
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4092
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 17
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 39
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 104
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 982
Składniki
Pieczarki kroimy w plasterki, obraną cebulę kroimy w kosteczkę. Obieramy czosnek i przepuszczamy przez praskę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, jak się zeszkli dodajemy pieczarki dusimy aż puszczą sok ok. 3-4 minuty. Następnie dodajemy czosnek i śmietanę. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. posiekaną natkę pietruszki, tylko nie za dużo, ponieważ zabije nam caaały smak pieczarek. Wystarczy jedna maksymalnie dwie łyżki posiekanej natki. Na końcu dodajemy W razie potrzeby można sos zagęścić jedną łyżką mąki, wymieszaną uprzednio z trzema łyżkami zimnej wody. Gotowy sos podajemy z ziemniakami, kopytkami czy mięsem. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Delikatne placki z cukinii
Dania główne
Acqua pazza- Szalona woda
Dania główne
Ryba na jarzynce
Dania główne
Racuchy na maślance
Delikatne placki z cukinii
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 110
Acqua pazza- Szalona woda
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 49