Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos śmietanowy z pieczarkami i natką pietruszki. Wspaniały do makaronów, ziemniaków, kopytek, klusek śląskich i mięs.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5962
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31094
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2032
Szybkie ciasto z mascarpone bez pieczenia jest błyskawiczne w przygotowaniu,...
Odsłon: 44585
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5962
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31094
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2032
Szybkie ciasto z mascarpone bez pieczenia jest błyskawiczne w przygotowaniu,...
Odsłon: 44585
Składniki
Pieczarki kroimy w plasterki, obraną cebulę kroimy w kosteczkę. Obieramy czosnek i przepuszczamy przez praskę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, jak się zeszkli dodajemy pieczarki dusimy aż puszczą sok ok. 3-4 minuty. Następnie dodajemy czosnek i śmietanę. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. posiekaną natkę pietruszki, tylko nie za dużo, ponieważ zabije nam caaały smak pieczarek. Wystarczy jedna maksymalnie dwie łyżki posiekanej natki. Na końcu dodajemy W razie potrzeby można sos zagęścić jedną łyżką mąki, wymieszaną uprzednio z trzema łyżkami zimnej wody. Gotowy sos podajemy z ziemniakami, kopytkami czy mięsem. Smacznego!