Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105461
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 92
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4551
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105461
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 92
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4551
Składniki
Wymyte mięso kroimy w większą kostkę. i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Cebulę i czosnek kroimy, lekko solimy by zmiękły i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy cebulę z czosnkiem doprawione majerankiem i pieprzem i pod przykryciem dusimy do miękkości dolewając pół szklanki wody. W oddzielnym garnczku wlewamy 4 szklanki wody, suszoną włoszczyznę i pastę rosołową. Doprawiamy do smaku, dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy warzywny bulion. Gdy mięso z cebulką będzie miękkie przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się. Doprawiamy do smaku i lekko zagęszczamy rozmieszaną w wodzie mąką. Gotujemy kilka minut mieszając.
W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany makaron podajemy z sosem wieprzowym. Smacznego !!!