Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos zrobiony z dwóch konserw słoikowych z wieprzowiną, podany z ziemniakami i sałatką z warzyw.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2269
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1385
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 516
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3558
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1218
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2269
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1385
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 516
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3558
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1218
Składniki
Mięso wyjmujemy ze słoiczków, kroimy w kostkę.
Zagotowujemy litr wody z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pastą rosołową, gotujemy 15 minut do miękkości warzyw.
Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojone w kostkę mięso, sos sojowy, sól i pieprz ziołowy, gotujemy 10 minut. Na koniec dodajemy pokrojoną nać selera i paprykę słodką, chwilę gotujemy i zagęszczamy sos mąką rozmieszaną z wodą. Po zagęszczeniu gotujemy kilka minut.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowy sos podajemy z ziemniakami i sałatką z warzyw. Smacznego !!!