Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie danie na obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Pierś z indyka myje, osuszam i kroję w kostkę. Doprawiam solą pieprzem słodką i ostrą papryką. Cebulę kroję w kostkę, paprykę w paski. Marchew obieram i kroję w pół talarki. W garnku roztapiam masło. Gdy nabierze temperatury dodaje pokrojoną pierś. Smażę. Gdy się zarumieni dodaje cebule. Duszę 5 min pod przykryciem. Po tym czasie dodaję paprykę i marchew. Mieszam. Gdy warzywa zmiękną dodaje 2 puszki pomidorów. Zostawiam na 10 min. W tym czasie zagotowuje wodę na makaron. Po 10 min doprawiam solą, pieprzem, papryką, przeciśniętym czosnkiem i innymi przyprawami według uznania. Podaje z makaronem. Smacznego!