Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie danie na obiad.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 15
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 252
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 170
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 15
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 252
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 170
Składniki
Pierś z indyka myje, osuszam i kroję w kostkę. Doprawiam solą pieprzem słodką i ostrą papryką. Cebulę kroję w kostkę, paprykę w paski. Marchew obieram i kroję w pół talarki. W garnku roztapiam masło. Gdy nabierze temperatury dodaje pokrojoną pierś. Smażę. Gdy się zarumieni dodaje cebule. Duszę 5 min pod przykryciem. Po tym czasie dodaję paprykę i marchew. Mieszam. Gdy warzywa zmiękną dodaje 2 puszki pomidorów. Zostawiam na 10 min. W tym czasie zagotowuje wodę na makaron. Po 10 min doprawiam solą, pieprzem, papryką, przeciśniętym czosnkiem i innymi przyprawami według uznania. Podaje z makaronem. Smacznego!