Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie danie na obiad.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68327
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2015
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68327
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2015
Składniki
Pierś z indyka myje, osuszam i kroję w kostkę. Doprawiam solą pieprzem słodką i ostrą papryką. Cebulę kroję w kostkę, paprykę w paski. Marchew obieram i kroję w pół talarki. W garnku roztapiam masło. Gdy nabierze temperatury dodaje pokrojoną pierś. Smażę. Gdy się zarumieni dodaje cebule. Duszę 5 min pod przykryciem. Po tym czasie dodaję paprykę i marchew. Mieszam. Gdy warzywa zmiękną dodaje 2 puszki pomidorów. Zostawiam na 10 min. W tym czasie zagotowuje wodę na makaron. Po 10 min doprawiam solą, pieprzem, papryką, przeciśniętym czosnkiem i innymi przyprawami według uznania. Podaje z makaronem. Smacznego!