Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby w pełni, ja też mam już pierwsze grzybobranie za sobą bardzo lubię sos ze świeżych leśnych grzybów,można go podawać z ziemniakami, kaszą ale u mnie w domu najlepiej smakuje z makaronem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1288
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1288
Składniki
Grzyby obierz opłukaj. Marchewki obierz, opłukaj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebula obierz pokrój w pół plasterki. Na patelni rozgrzej masło dodaj cebulę chwilę podsmaż dodaj grzyby , marchewki pokrojoną pietruszkę selera i pora.Duś około 25 minut w razie potrzeby podłej wodą, następnie dodaj 2 szklanki wody i gotuj 15 minut.
Sos zageść mąka, dopraw solą i pieprzem,dodaj śmietanę i posyp natką pietruszki.
Sos podawaj z ulubionymi dodatkami np.ziemniakami, kaszą czy makaronem.