Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny sos mięsny z łopatki wieprzowej, pyszny, aromatyczny, świetnie smakuje z ziemniakami, kaszą, kluskami śląskimi oraz surówką.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 153
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 631
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 502
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 153
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 631
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 502
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroić w cienkie plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na rumiano, dodać pokrojoną w plasterki marchew ,pokrojoną w pół plastry cebulę, smażyć do momentu zeszklenia cebuli. Mięso z cebulą i marchewką podlać wodą i przełożyć do garnka. Wody dodać tyle aby pokryła mięso, posolić, następnie dodać przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, ulubione zioła. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Łyżkę mąki rozprowadzić zimną wodą i zalać na gotujący sos w celu zagęszczenia. Podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką.