Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny sos mięsny z łopatki wieprzowej, pyszny, aromatyczny, świetnie smakuje z ziemniakami, kaszą, kluskami śląskimi oraz surówką.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroić w cienkie plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na rumiano, dodać pokrojoną w plasterki marchew ,pokrojoną w pół plastry cebulę, smażyć do momentu zeszklenia cebuli. Mięso z cebulą i marchewką podlać wodą i przełożyć do garnka. Wody dodać tyle aby pokryła mięso, posolić, następnie dodać przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, ulubione zioła. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Łyżkę mąki rozprowadzić zimną wodą i zalać na gotujący sos w celu zagęszczenia. Podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką.