Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny sos mięsny z łopatki wieprzowej, pyszny, aromatyczny, świetnie smakuje z ziemniakami, kaszą, kluskami śląskimi oraz surówką.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17242
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17242
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroić w cienkie plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na rumiano, dodać pokrojoną w plasterki marchew ,pokrojoną w pół plastry cebulę, smażyć do momentu zeszklenia cebuli. Mięso z cebulą i marchewką podlać wodą i przełożyć do garnka. Wody dodać tyle aby pokryła mięso, posolić, następnie dodać przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, ulubione zioła. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Łyżkę mąki rozprowadzić zimną wodą i zalać na gotujący sos w celu zagęszczenia. Podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką.