Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowany sos z wieprzowej szynki podany z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2047
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101773
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6206
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2047
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101773
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6206
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę i smażymy na patelni z 2 łyżkami oleju. W między czasie gotujemy w garnku bulion warzywny z suszonej włoszczyzny, pasty rosołowej, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i drobno pokrojonej zieleniny (lubczyk, natka pietruszki, koper).
Usmażone mięso przekładamy do gotującego się bulionu, doprawiamy solą, papryką, pieprzami i czosnkiem do smaku. Doprawiony sos gotujemy do miękkości mięsa, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Gotowy sos podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk. Smacznego!!!