Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowany sos z wieprzowej szynki podany z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2265
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 144
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1452
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 94
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2265
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 144
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1452
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 94
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę i smażymy na patelni z 2 łyżkami oleju. W między czasie gotujemy w garnku bulion warzywny z suszonej włoszczyzny, pasty rosołowej, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i drobno pokrojonej zieleniny (lubczyk, natka pietruszki, koper).
Usmażone mięso przekładamy do gotującego się bulionu, doprawiamy solą, papryką, pieprzami i czosnkiem do smaku. Doprawiony sos gotujemy do miękkości mięsa, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Gotowy sos podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk. Smacznego!!!