Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowany sos z wieprzowej szynki podany z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę i smażymy na patelni z 2 łyżkami oleju. W między czasie gotujemy w garnku bulion warzywny z suszonej włoszczyzny, pasty rosołowej, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i drobno pokrojonej zieleniny (lubczyk, natka pietruszki, koper).
Usmażone mięso przekładamy do gotującego się bulionu, doprawiamy solą, papryką, pieprzami i czosnkiem do smaku. Doprawiony sos gotujemy do miękkości mięsa, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Gotowy sos podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk. Smacznego!!!