Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowany sos z wieprzowej szynki podany z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 98
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 530
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 238
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 181
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 98
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 530
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 238
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 181
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę i smażymy na patelni z 2 łyżkami oleju. W między czasie gotujemy w garnku bulion warzywny z suszonej włoszczyzny, pasty rosołowej, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i drobno pokrojonej zieleniny (lubczyk, natka pietruszki, koper).
Usmażone mięso przekładamy do gotującego się bulionu, doprawiamy solą, papryką, pieprzami i czosnkiem do smaku. Doprawiony sos gotujemy do miękkości mięsa, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Gotowy sos podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk. Smacznego!!!