Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam sos mięsny z warzywami, podany z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 650
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 445
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 650
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 445
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w suchych przyprawach, soli.
Smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Cebule, marchew i czosnek kroimy w kostkę lekko solimy by zmiękły i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy cebulę z czosnkiem, marchew i pokrojoną paprykę w kostkę, doprawiamy majerankiem i pieprzem.
Dusimy pod przykryciem do miękkości.
W oddzielnym garnczku wlewamy 3 szklanki wody i zagotowujemy razem z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, kostką rosołową i suszoną włoszczyzną.
Gdy mięsko z cebulką jest miękkie i warzywa w garnku miękkie, to dodajemy do garnka z warzywami podduszone mięsko z cebulką i doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się. Doprawiamy do smaku dodajemy puszkę krojonych pomidorów i lekko zagęszczamy rozmieszaną w wodzie mąką. Gotujemy kilka minut mieszając.
W między czasie parzymy kasze gryczaną.
Podajemy ze sparzoną kaszą gryczaną kiszonym ogórkiem. Smacznego!!!