Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś moja przyjaciółka z mężem już mnie opuszczają, zrobiłam im obiadek taki jaki lubią.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 937
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 532
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 937
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 532
Składniki
Do garnka wlać 7 szklanek wody i dodać żołądki i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości żołądków i wyparowania wody.
Następnie dodać marchew startą na tarce jarzynowej, ziela angielskie, liść laurowy oraz natkę pietruszki, jeszcze gotować na wolnym ogniu ale już bez pokrywki.
Śmietanę rozrobić w pół szklanki wody i mąką, zalać żołądki dodać pieprz czarny, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, zalać żołądki,
zagotować do powstania sosu.
Podałam z kaszą jęczmienną oraz grzybki w occie z tego roku.