Do góry

Dania główne Przepis na:

Sos z żołądków drobiowych.

Sos z żołądków drobiowych.

Autor:

Przepisów i artykułów: 207 Ocena: 856

Dodano:

Odsłon: 1935

Dziś moja przyjaciółka z mężem już mnie opuszczają, zrobiłam im obiadek taki jaki lubią.

Składniki

  • 0,5 kg żołądków drobiowych,
  • 1 duża marchew,
  • 1 łyżka suszonych warzyw,
  • 7,5 szklanki wody,
  • 3 czubate łyżki śmietany 18 %,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • szczypta pieprzu czarnego,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 7 szklanek wody i dodać żołądki i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości żołądków i wyparowania wody.

  2. Następnie dodać marchew startą na tarce jarzynowej, ziela angielskie, liść laurowy oraz natkę pietruszki, jeszcze gotować na wolnym ogniu ale już bez pokrywki.

  3. Śmietanę rozrobić w pół szklanki wody i mąką, zalać żołądki dodać pieprz czarny, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, zalać żołądki,

  4. zagotować do powstania sosu.

  5. Podałam z kaszą jęczmienną oraz grzybki w occie z tego roku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń