Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś moja przyjaciółka z mężem już mnie opuszczają, zrobiłam im obiadek taki jaki lubią.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10170
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11556
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10170
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11556
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Składniki
Do garnka wlać 7 szklanek wody i dodać żołądki i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości żołądków i wyparowania wody.
Następnie dodać marchew startą na tarce jarzynowej, ziela angielskie, liść laurowy oraz natkę pietruszki, jeszcze gotować na wolnym ogniu ale już bez pokrywki.
Śmietanę rozrobić w pół szklanki wody i mąką, zalać żołądki dodać pieprz czarny, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, zalać żołądki,
zagotować do powstania sosu.
Podałam z kaszą jęczmienną oraz grzybki w occie z tego roku.