Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny sos który można podać z ziemniakami, makaronem czy kluskami ślaskimi. PYCHOTKA
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1713
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2245
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 50
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1346
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1713
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2245
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 50
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1346
Składniki
mięso dokładnie płuczemy i kroimy (ja kroje w grubą kostke ale mozna tez pokroić w paski)
na dobrze rozgrzaną oliwe wrzucamy mięsko i podpiekamy aż bedzie brązowe, dodajemy cebulkę pokrojona w piórka
gdy mięso bedzie podpieczone posypujemy je dobrze mąką , dokładnie mieszamy i znowu smażymy aż maka sie troszkę przypiecze.
gdy mąka bedzie już przypieczona zalewamy wszystko zimna woga i dobrze mieszamy aby nic nie przywierało do dna garnka.
doprawiamy wszystko przyprawami.
gdy sosik nam zgestnieje dusimy wszystko pod przykryciem az miesko bedzioe miękkie.
10 minut przed koncem gotowania dodajemy koperek
SMACZNEGO:)