Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny sos który można podać z ziemniakami, makaronem czy kluskami ślaskimi. PYCHOTKA
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28082
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28082
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
mięso dokładnie płuczemy i kroimy (ja kroje w grubą kostke ale mozna tez pokroić w paski)
na dobrze rozgrzaną oliwe wrzucamy mięsko i podpiekamy aż bedzie brązowe, dodajemy cebulkę pokrojona w piórka
gdy mięso bedzie podpieczone posypujemy je dobrze mąką , dokładnie mieszamy i znowu smażymy aż maka sie troszkę przypiecze.
gdy mąka bedzie już przypieczona zalewamy wszystko zimna woga i dobrze mieszamy aby nic nie przywierało do dna garnka.
doprawiamy wszystko przyprawami.
gdy sosik nam zgestnieje dusimy wszystko pod przykryciem az miesko bedzioe miękkie.
10 minut przed koncem gotowania dodajemy koperek
SMACZNEGO:)