Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wiecie, co zrobić dziś na obiad? Najpopularniejsze danie kuchni włoskiej. Z pełnoziarnistym makaronem będzie strzałem w dziesiątkę! Zmodyfikowane spaghetti według Gordona Ramsay’a wykonaniu mojego męża. Najlepsze, jakie jadłam.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2930
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5327
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1709
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2930
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5327
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1709
Składniki
Na głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Na patelnię wrzucamy cebulę posiekaną w drobną kostkę. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy.
Gdy marchewka będzie miękka dodajemy pokrojony w kostkę boczek.
Gdy składniki na patelni będą już podsmażone dodajemy mięso mielone, rozdrabniamy np. widelcem, tak aby nie powstały grube mięsne kulki, podduszamy. Dodajemy wino, gotujemy kilka minut, aby alkohol mógł odparować. Pomidory z puszki rozdrabniamy, dodajemy je do mięsa. Całość gotujemy jeszcze kilkanaście minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podajemy go z sosem i dekorujemy bazylią