Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti

Spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 99

Dodano:

Odsłon: 213

Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym

Składniki

  • 0,50 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 opakowanie makaronu do spaghetti
  • cebula
  • czosnek
  • przecier pomidorowy z polskimi ziołami w kartonie (500 g)
  • sól , bazylia , oregano , pieprz , cukier , liść laurowy , ziele angielskie
  • oliwa
  • 1 łyżka masła
  • ser parmezan
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti

Przygotowanie

  1. Do głębszego garnka wlej 2 łyżki oliwy , wrzuć posiekaną cebulkę , wciśnij czosnek , podsmaż . Włóż mięso mielone , podsmaż . Kiedy mięso nabierze koloru , wlej pół szklanki wody , wrzuć ziele angielskie i liść laurowy , posól . Duś pod przykryciem ok 15 min.

  2. Wlej pomidory z kartonu , połącz z mięsem , zagotuj . Zdejmij garnek z ognia , przypraw , solą , pieprzem , oregano , bazylią , pieprzem , cukrem (ilość przypraw według własnego smaku ) dodaj masło . Nie gotuj .

  3. Ugotuj makaron w osolonej wodzie , odcedź - nie przelewaj go wodą ani ciepłą ani zimną . Włóż odcedzony makaron do garnka z sosem , wymieszaj . Na talerzyk wyłóż makaron na wierz zetrzyj parmezan .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń