Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1189
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4297
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1189
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4297
Składniki
Na oliwie usmażyć cebulę z papryką ( mała kostka) - stale mieszając. Pod koniec smażenia dodać mięso i czosnek (przeciśniety przez praskę) i wciąż mieszając obsmażyć -rozbijajac grudki.
Pomidory obrać , pokroić na drobniejsze kawałki , podlać odrobiną wody, doprawić solą i papryką. Pomidory dusić ok. 5 min po czym rozmiksować na gladko.
Do pomidorów dodać mięsno-warzywną masę , doprawić resztą przypraw , dodać suszone pomidory i całość dusić ok.10 min. ewentualnie podlewając wodą , gdyby było zbyt gęste.
Na makaron wyłożyć przygotowany mięsny sos, przybrać natka i palaszować ciesząc sie końcówką lata.