Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Na oliwie usmażyć cebulę z papryką ( mała kostka) - stale mieszając. Pod koniec smażenia dodać mięso i czosnek (przeciśniety przez praskę) i wciąż mieszając obsmażyć -rozbijajac grudki.
Pomidory obrać , pokroić na drobniejsze kawałki , podlać odrobiną wody, doprawić solą i papryką. Pomidory dusić ok. 5 min po czym rozmiksować na gladko.
Do pomidorów dodać mięsno-warzywną masę , doprawić resztą przypraw , dodać suszone pomidory i całość dusić ok.10 min. ewentualnie podlewając wodą , gdyby było zbyt gęste.
Na makaron wyłożyć przygotowany mięsny sos, przybrać natka i palaszować ciesząc sie końcówką lata.