Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu, bardzo smaczne i sycące. Jogurt można zastąpić śmietaną, ale i tak danie jest wystarczająco kaloryczne:)
Polecam.
Odsłon: 255
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 350
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 767
Polecam.
Odsłon: 255
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 350
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 767
Składniki
Pecorino i mozzarellę zetrzeć na tarce, lazur posiekać na małe kawałki. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Sery, jogurt, pieprz i 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu umieścić na dużej patelni, mieszając podgrzewać na małym ogniu do połączenia składników i rozpuszczenia serów. Dodać odcedzony makaron, nieco zwiększyć ogień i nadal podgrzewać, stale mieszając, aż sos zacznie bąbelkować i ładnie oblepi makaron. Soli nie dodaję, ponieważ sery są dość wyraziste w smaku, ale jeśli ktoś musi, to nie ma przeszkód, ale dopiero na sam koniec.
Podawać od razu, posypane zieleniną.
Zamiast pecorino można dodać inne sery, np. grana padano, parmezan, carski lub dziugas.