Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu, bardzo smaczne i sycące. Jogurt można zastąpić śmietaną, ale i tak danie jest wystarczająco kaloryczne:)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8434
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254497
Polecam.
Odsłon: 1537
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8434
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254497
Polecam.
Odsłon: 1537
Składniki
Pecorino i mozzarellę zetrzeć na tarce, lazur posiekać na małe kawałki. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Sery, jogurt, pieprz i 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu umieścić na dużej patelni, mieszając podgrzewać na małym ogniu do połączenia składników i rozpuszczenia serów. Dodać odcedzony makaron, nieco zwiększyć ogień i nadal podgrzewać, stale mieszając, aż sos zacznie bąbelkować i ładnie oblepi makaron. Soli nie dodaję, ponieważ sery są dość wyraziste w smaku, ale jeśli ktoś musi, to nie ma przeszkód, ale dopiero na sam koniec.
Podawać od razu, posypane zieleniną.
Zamiast pecorino można dodać inne sery, np. grana padano, parmezan, carski lub dziugas.