Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych, którzy uwielbiają makaron.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Cebulę, czosnek i grzyby mielimy na dużych oczkach. Smażymy na rozgrzanym maśle, razem ze startą na dużych oczkach, marchewką. Dodajemy białe wino, odparowujemy. Następnie wlewamy passatę, wsypujemy lubczyk, dodajemy parmezan. Dusimy przez kwadrans. Do sosu dodajemy makaron, doprawiamy solą i pieprzem (wg uznania).