Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti a’la bolognese (bezmięsne)

Spaghetti a’la bolognese (bezmięsne)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2233 Ocena: 49297

Dodano:

Odsłon: 1694

Propozycja dla tych, którzy uwielbiają makaron.

Składniki

  • 400 g makaronu spaghetti
  • 250 g boczniaków
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml białego wina wytrawnego
  • 1 duża marchew
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • 1 łyżka suszonego lubczyku
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti a’la bolognese (bezmięsne)

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.



    Cebulę, czosnek i grzyby mielimy na dużych oczkach. Smażymy na rozgrzanym maśle, razem ze startą na dużych oczkach, marchewką.



    Dodajemy białe wino, odparowujemy.



    Następnie wlewamy passatę, wsypujemy lubczyk, dodajemy parmezan.



    Dusimy przez kwadrans.



    Do sosu dodajemy makaron, doprawiamy solą i pieprzem (wg uznania).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 01 stycznia Pyszne danie!Idealne dla mnie!Cud,miód,orzeszki :D:D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń