Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti a la Carbonara

Spaghetti a la Carbonara

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 62

Dodano:

Odsłon: 192

Smaczne spaghetti a la carbonara z wędzonym boczkiem w kremowym sosie jajecznym.

Składniki

  • 200g boczku wędzonego
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek pietruszki
  • 140g makaronu spaghetti
  • 50g sera parmezan
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Spaghetti a la Carbonara

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy przez około 8 minut żeby był al dente.

    Jajka wyparzamy.

  2. Przez ten czas jak makaron nam się gotuje musimy roztrzepać na talerzu jajka. Pokroić drobno pietruszkę i czosnek a ser ścieramy na drobnych oczkach na tarce.

  3. Przechodzimy do smażenia.

    Boczek smażymy na złocisty kolor następnie dodajemy czosnek i pietruszkę. Całość mieszamy a na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

  4. Następnie zdejmujemy patelnię z ognia. W tym czasie powinien ugotować się już makaron. Odcedzamy i gorący przekładamy na patelnię. Dodajemy ser zostawiając troszkę na posypanie na koniec i mieszamy.

  5. Teraz przelewamy roztrzepane jajka i wszystko dokładnie mieszamy . Jajka nie powinny się ściąć a powinien wytworzyć się kremowy sos.

  6. Na koniec posypujemy startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń