Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może odrobinę pracochłonne danie jak na makaron, ale smaki....boskie <3
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 216
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3193
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 980
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 831
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 216
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3193
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 980
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 831
Składniki
Cebule, marchew i seler drobno siekamy. Boczek kroimy w drobną kostkę, wytapiamy na oliwie. Do boczku dodajemy mięso i warzywa, podsmażamy i zalewamy winem. Smażymy na małym ogniu do całkowitego odparowania wina. Do sosu dodajemy passatę, oregano i pieprz. Całość zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu przez dwie godziny. Nadmiar płynu odparowujemy, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Podajemy od razu po przygotowaniu.