Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis na ten makaron zawiera dużo warzyw (marchew, pietruszka, seler naciowy) i czerwone wino, a sos dusi się na małym ogniu przez minimum 2 godziny. Moje spaghetti jest wersją okrojoną i szybszą do wykonania. Całość zajmie Wam niecałą godzinę.
Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Makaron odcedzamy w taki sposób, aby została nam około szklanka wody w której się gotował.
Na patelce rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną papryczkę chili. Krótko smażymy, uważając żeby nie spalić czosnku. Dorzucamy mięso. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Wszystko smażymy, co jakiś czas mieszając, na średnim ogniu, aż odparuje cała woda, około 15 minut. Do mięsa dorzucamy startą na dużych oczkach marchewkę. Całość zalewamy passatą pomidorową, przykrywamy i dusimy przez około 30 minut. Jeśli nasz sos za bardzo zgęstnieje podczas duszenia, pod koniec dodajemy do niego kilka łyżek wody w której gotowaliśmy makaron. W razie potrzeby doprawiamy solą.
Spaghetti bolognese podajemy obficie obsypane tartym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego ;)
Mój mąż lubi spaghetti i to naprawdę mu smakowało:) palce lizać
Odsłon: 1862
Szybkie spaghetti. Przepis pochodzi z gazety, troszkę zmieniony przeze mnie....
Odsłon: 830
Jest to sycący posiłek, łatwy i szybki w przygotowaniu. Klasyka kuchni włoskiej.
Odsłon: 1304
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 99
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 9662
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 277
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 211
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 99
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 9662
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 277
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 211
Składniki
Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Makaron odcedzamy w taki sposób, aby została nam około szklanka wody w której się gotował.
Na patelce rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną papryczkę chili. Krótko smażymy, uważając żeby nie spalić czosnku. Dorzucamy mięso. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Wszystko smażymy, co jakiś czas mieszając, na średnim ogniu, aż odparuje cała woda, około 15 minut. Do mięsa dorzucamy startą na dużych oczkach marchewkę. Całość zalewamy passatą pomidorową, przykrywamy i dusimy przez około 30 minut. Jeśli nasz sos za bardzo zgęstnieje podczas duszenia, pod koniec dodajemy do niego kilka łyżek wody w której gotowaliśmy makaron. W razie potrzeby doprawiamy solą.
Spaghetti bolognese podajemy obficie obsypane tartym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego ;)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kasza z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Pierogi z serem - przepis babci
Dania główne
Pizza calzone
Dania główne
Ryż z bakłażanem i fasolką
Kasza z kurczakiem i warzywami
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 15
Pierogi z serem - przepis babci
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 277