Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych dań. Sama mielę mięso, a sos robię ze swojskiego przecieru pomidorowego.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1101
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1101
Składniki
Mięso zmielić. Cebulę pokroić, podsmażyć na oleju, dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać mięso. Smażyć około 10 minut, często mieszając. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać przecier pomidorowy. Chwilę podsmażyć. Następnie przykryć i dusić około 20 minut. Odkryć i przyprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano. Wedle uznania. Smażyć jeszcze chwilę, bez przykrycia. Dosłownie 2-3 minutki.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na talerzu ułożyć makaron, na wierzch wyłożyć sos. Posypać utartym serem żółtym