Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na idealne spaghetti bolognese sięga czasów średniowiecza. Od tego czasu ten klasyczny przepis z włoskiej kuchni podbił cały świat. W kilkanaście minut można przygotować wyborny ciepły sos mięsny, który przepełniony jest również warzywami, pomidorami, czerwonym winem i podlany oliwą. Jak zrobić makaron z sosem bolońskim? Zobaczcie nasz poradnik - dzięki niemu przygotowanie ulubionego włoskiego sosu do makaronu będzie jeszcze przyjemniejsze!
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 277
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8771
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 519
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 277
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8771
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 519
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę, gdy warzywa zmiękną dodać wołowinę i startą na grubych oczkach tarki marchewkę i pokrojony seler, smażyć aż mięso przestanie być różowe.
Następnie dodać wino, lekko odparować, dodać pomidory, liście laurowe, przyprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem minimum 2 godziny.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, wymieszać z sosem, posypać parmezanem i natychmiast podawać.