Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti bolognese w tej wersji to ulubione danie z makaronem mojej Julci. Jest to połączenie ugotowanego al dente makaronu spaghetti z pysznym aksamitnym pomidorowym sosem z dodatkiem mięsa.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 191
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22427
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 191
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22427
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Składniki
Cebulę obieramy i trzemy na tarce na małych oczkach. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Na oliwie podsmażamy czosnek z cebulą tak około 15 sekund.
Następnie dodajemy mięso. Mieszamy i dodajemy oregano z bazylią. Podsmażamy.
Do podsmażonego mięsa dolewamy bulion. Dodajemy przecier i gotujemy do miękkości mięsa.
Kiedy mięso zmięknie robimy zawiesinę z mąki. Mąkę mieszamy w 1/2 szklanki wody, tak aby nie było grudek. Zawiesinę dodajemy do gotującego się sosu. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy jeszcze około 2 minut i doprawiamy solą i pieprzem.
W między czasie gotujemy makaron tak aby był al dente. Odcedzamy, nie przelewamy wodą. Gorący makaron porcjami nakładamy na talerze. Na środek makaronu nakładamy porcję sosu.
Spaghetti posypujemy startym na małych oczkach żółtym serem. Smacznego !!!