Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti bolognese w tej wersji to ulubione danie z makaronem mojej Julci. Jest to połączenie ugotowanego al dente makaronu spaghetti z pysznym aksamitnym pomidorowym sosem z dodatkiem mięsa.
Cebulę obieramy i trzemy na tarce na małych oczkach. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Na oliwie podsmażamy czosnek z cebulą tak około 15 sekund.
Następnie dodajemy mięso. Mieszamy i dodajemy oregano z bazylią. Podsmażamy.
Do podsmażonego mięsa dolewamy bulion. Dodajemy przecier i gotujemy do miękkości mięsa.
Kiedy mięso zmięknie robimy zawiesinę z mąki. Mąkę mieszamy w 1/2 szklanki wody, tak aby nie było grudek. Zawiesinę dodajemy do gotującego się sosu. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy jeszcze około 2 minut i doprawiamy solą i pieprzem.
W między czasie gotujemy makaron tak aby był al dente. Odcedzamy, nie przelewamy wodą. Gorący makaron porcjami nakładamy na talerze. Na środek makaronu nakładamy porcję sosu.
Spaghetti posypujemy startym na małych oczkach żółtym serem. Smacznego !!!
Mój mąż lubi spaghetti i to naprawdę mu smakowało:) palce lizać
Odsłon: 1877
Przepis na idealne spaghetti bolognese sięga czasów średniowiecza. Od tego cz...
Odsłon: 240
Spaghetti Bolognese to chyba najbardziej rozpoznawalne i lubiane, przez nas w...
Odsłon: 348
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51032
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 29
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 163
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 373
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51032
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 29
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 163
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 373
Składniki
Cebulę obieramy i trzemy na tarce na małych oczkach. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Na oliwie podsmażamy czosnek z cebulą tak około 15 sekund.
Następnie dodajemy mięso. Mieszamy i dodajemy oregano z bazylią. Podsmażamy.
Do podsmażonego mięsa dolewamy bulion. Dodajemy przecier i gotujemy do miękkości mięsa.
Kiedy mięso zmięknie robimy zawiesinę z mąki. Mąkę mieszamy w 1/2 szklanki wody, tak aby nie było grudek. Zawiesinę dodajemy do gotującego się sosu. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy jeszcze około 2 minut i doprawiamy solą i pieprzem.
W między czasie gotujemy makaron tak aby był al dente. Odcedzamy, nie przelewamy wodą. Gorący makaron porcjami nakładamy na talerze. Na środek makaronu nakładamy porcję sosu.
Spaghetti posypujemy startym na małych oczkach żółtym serem. Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwica na warzywach
Dania główne
Gołąbki z kapusty włoskiej
Dania główne
Domowy kebab najlepszy na świecie
Dania główne
Gołąbki w mojej odsłonie
Polędwica na warzywach
Moim zdaniem przepis idealny dla osób wymagających oraz tych którzy chcą robi...
Odsłon: 8
Gołąbki z kapusty włoskiej
Gołąbki z kapusty włoskiej mają swoich zwolenników i przeciwników. Z pewności...
Odsłon: 172