Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron + zielone zdrowe brokuły:)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Makaron gotujemy.
Brokuły podzielone na malutkie części gotujemy w osolonej wodzie lub z kostką rosołową (będziemy mieć od razu bulion do podlania sosu). Ugotowane brokuły odcedzamy i zostawiamy na sitku.
Na masełku podsmażamy cebulkę, gdy jest zeszklona dodajemy boczek pokrojony w paski. Następnie wrzucamy brokuły, chwilę smażymy i zalewamy bulionem. Podczas duszenia, widelcem rozdrabniamy brokuły, ale niezbyt drobno.
Na koniec dodajemy mascarpone, doprawiamy i czekamy aż zgęstnieje.
Gdy sos jest gotowy wrzucamy do niego makaron i wszystko mieszamy, aby sosik dokładnie obkleił makaron:) Posypujemy pietruchą:)