Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron + zielone zdrowe brokuły:)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 574
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 229
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 574
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 229
Składniki
Makaron gotujemy.
Brokuły podzielone na malutkie części gotujemy w osolonej wodzie lub z kostką rosołową (będziemy mieć od razu bulion do podlania sosu). Ugotowane brokuły odcedzamy i zostawiamy na sitku.
Na masełku podsmażamy cebulkę, gdy jest zeszklona dodajemy boczek pokrojony w paski. Następnie wrzucamy brokuły, chwilę smażymy i zalewamy bulionem. Podczas duszenia, widelcem rozdrabniamy brokuły, ale niezbyt drobno.
Na koniec dodajemy mascarpone, doprawiamy i czekamy aż zgęstnieje.
Gdy sos jest gotowy wrzucamy do niego makaron i wszystko mieszamy, aby sosik dokładnie obkleił makaron:) Posypujemy pietruchą:)