Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron + zielone zdrowe brokuły:)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326890
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12156
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17100
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326890
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12156
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17100
Składniki
Makaron gotujemy.
Brokuły podzielone na malutkie części gotujemy w osolonej wodzie lub z kostką rosołową (będziemy mieć od razu bulion do podlania sosu). Ugotowane brokuły odcedzamy i zostawiamy na sitku.
Na masełku podsmażamy cebulkę, gdy jest zeszklona dodajemy boczek pokrojony w paski. Następnie wrzucamy brokuły, chwilę smażymy i zalewamy bulionem. Podczas duszenia, widelcem rozdrabniamy brokuły, ale niezbyt drobno.
Na koniec dodajemy mascarpone, doprawiamy i czekamy aż zgęstnieje.
Gdy sos jest gotowy wrzucamy do niego makaron i wszystko mieszamy, aby sosik dokładnie obkleił makaron:) Posypujemy pietruchą:)