Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron + zielone zdrowe brokuły:)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 248
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 39
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 61
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 900
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 952
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 248
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 39
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 61
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 900
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 952
Składniki
Makaron gotujemy.
Brokuły podzielone na malutkie części gotujemy w osolonej wodzie lub z kostką rosołową (będziemy mieć od razu bulion do podlania sosu). Ugotowane brokuły odcedzamy i zostawiamy na sitku.
Na masełku podsmażamy cebulkę, gdy jest zeszklona dodajemy boczek pokrojony w paski. Następnie wrzucamy brokuły, chwilę smażymy i zalewamy bulionem. Podczas duszenia, widelcem rozdrabniamy brokuły, ale niezbyt drobno.
Na koniec dodajemy mascarpone, doprawiamy i czekamy aż zgęstnieje.
Gdy sos jest gotowy wrzucamy do niego makaron i wszystko mieszamy, aby sosik dokładnie obkleił makaron:) Posypujemy pietruchą:)