Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycąca i aromatyczna wersja pasty z buraczkami,podkręcona krewetami,delikatnie pikantna,świetnie rozgrzewa i smakuje wybornie z pietruszką i parmezanem ;-)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 782
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1025
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2062
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 782
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1025
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2062
Składniki
opłukane i suche buraki ( całe ) układamy na folii do pieczenia,polewamy oliwą z oliwek,dodajemy parę nieobranych ząbków czosnku,zawijamy i pieczemy ok 40,60 min w nagrzanym piekarniku w 200 st. spaghetti gotujemy al dente krewetki z resztą ząbków czosnku ( obranych i zmiażdżonych ) smażymy na dużej ilości masła-odstawiamy w maślanej kąpieli siekamy na drobno peperoni i zieloną pietruszkę ścieramy na małych oczkach parmezan
ostudzone i obrane ze skóry buraki wrzucamy do blendera,dodajemy parmezan,oliwę z oliwek i garść migdałów i sok z cytryny (3,4 łyżki ) delikatnie doprawiamy i miksujemy do konsystencji pesto
na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła i oliwy wrzucamy nasze pesto,dodajemy spaghetti,mieszamy makaron cudownie przejmuje kolor i smak buraków,dodajemy peperoni,usmażone krewety,pietruszkę i jeszcze podkręcamy parmezanem i oliwą jak jest taka potrzeba chwilę przesmażamy,doprawiamy i gotowe spaghetti podajemy posypane pietruszką i startym parmezanem
Smacznego ;-)