Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycąca i aromatyczna wersja pasty z buraczkami,podkręcona krewetami,delikatnie pikantna,świetnie rozgrzewa i smakuje wybornie z pietruszką i parmezanem ;-)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21654
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21654
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
opłukane i suche buraki ( całe ) układamy na folii do pieczenia,polewamy oliwą z oliwek,dodajemy parę nieobranych ząbków czosnku,zawijamy i pieczemy ok 40,60 min w nagrzanym piekarniku w 200 st. spaghetti gotujemy al dente krewetki z resztą ząbków czosnku ( obranych i zmiażdżonych ) smażymy na dużej ilości masła-odstawiamy w maślanej kąpieli siekamy na drobno peperoni i zieloną pietruszkę ścieramy na małych oczkach parmezan
ostudzone i obrane ze skóry buraki wrzucamy do blendera,dodajemy parmezan,oliwę z oliwek i garść migdałów i sok z cytryny (3,4 łyżki ) delikatnie doprawiamy i miksujemy do konsystencji pesto
na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła i oliwy wrzucamy nasze pesto,dodajemy spaghetti,mieszamy makaron cudownie przejmuje kolor i smak buraków,dodajemy peperoni,usmażone krewety,pietruszkę i jeszcze podkręcamy parmezanem i oliwą jak jest taka potrzeba chwilę przesmażamy,doprawiamy i gotowe spaghetti podajemy posypane pietruszką i startym parmezanem
Smacznego ;-)