Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tym, że makaron uwielbiam, już pisałam. Dlatego dzisiaj spaghetti carbonara – pyszna, z boczkiem i mega porcją sera żółtego :)
Spaghetti carbonara jest nie tylko pyszne ale też syte a smak połączonych skł...
Odsłon: 2616
Spaghetti carbonara, to klasyczny włoski makaron z dodatkiem boczku i jajka....
Odsłon: 1435
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 475
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 710
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 475
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 710
Składniki
Makaron spaghetti gotujemy w oddzielnie – wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy przez 7-10 minut – według instrukcji na opakowaniu.
Boczek podsmażamy na łyżce oleju, powinien ładnie się przyrumienić. Następnie zdejmujemy go z patelni, a na tłuszczyku, który pozostanie na dnie podsmażamy drobno posiekaną cebulę z czosnkiem.
Śmietanę, jaja i większość sera oraz szczyptę soli i sporo pieprzu dobrze mieszamy w misce.
Na patelnię, do zeszklonej cebulki, wraca boczek. Dodajemy ugotowany i dobrze odsączony makaron i podsmażamy wszystko około 1 minuty. Wlewamy masę jajeczną, posypujemy ziołami i mieszamy aż sos lekko zgęstnieje.
Spaghetti wykładamy na talerz i posypujemy resztą żółtego sera. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś faszerowana mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Dania główne
Jaskółcze gniazda
Dania główne
Pierś faszerowana szpinakowym pesto
Dania główne
Obiad wielkanocny Ewy Wachowicz
Pierś faszerowana mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Gdy przejadły nam się już kotlety z piersi kurczaka, alternatywą może być ta...
Odsłon: 40
Jaskółcze gniazda
Super połączenie miesa i jajka połączone z aromatycznymi przyprawami podane z...
Odsłon: 36