Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tym, że makaron uwielbiam, już pisałam. Dlatego dzisiaj spaghetti carbonara – pyszna, z boczkiem i mega porcją sera żółtego :)
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 59
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 631
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 62
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 59
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 631
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 62
Składniki
Makaron spaghetti gotujemy w oddzielnie – wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy przez 7-10 minut – według instrukcji na opakowaniu.
Boczek podsmażamy na łyżce oleju, powinien ładnie się przyrumienić. Następnie zdejmujemy go z patelni, a na tłuszczyku, który pozostanie na dnie podsmażamy drobno posiekaną cebulę z czosnkiem.
Śmietanę, jaja i większość sera oraz szczyptę soli i sporo pieprzu dobrze mieszamy w misce.
Na patelnię, do zeszklonej cebulki, wraca boczek. Dodajemy ugotowany i dobrze odsączony makaron i podsmażamy wszystko około 1 minuty. Wlewamy masę jajeczną, posypujemy ziołami i mieszamy aż sos lekko zgęstnieje.
Spaghetti wykładamy na talerz i posypujemy resztą żółtego sera. Smacznego!!!