Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Spaghetti carbonara"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Do wrzątku wrzuć makaron. Gotuj kilka minut na małym ogniu bez pokrywki. Gdy będzie al dente, odcedź.
Żółtka wbij do miski. Dołóż śmietanę i dobrze rozbełtaj widelcem. Dosyp połowę parmezanu, dopraw solą i pieprzem.
Ząbki czosnku obierz i rozgnieć widelcem. Słoninę drobno pokrój. Roztop ją na mocno rozgrzanej patelni i podsmaż czosnek. Usuń go po chwili (potrzebny jest jedynie zapach czosnkowy) i włóż makaron.
Dolej mieszankę śmietanowo-serową. Całość wymieszaj.
Rozłóż spaghetti na duże talerze. Każdą porcję posyp posiekaną pietruszką oraz resztą tartego parmezanu.Źródło: Telemax