Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny makaron,który przygotujesz w 30 minut.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 183
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 183
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Kiedy gotuje się makaron, kroimy w drobną kostkę boczek i podsmażamy go na patelni na średnim ogniu, aż się zarumieni.
Do małej miski wybijamy żółtka,ścieramy ser(zostawiamy około 20-30 g, aby posypać makaron na talerzu), dolewamy 50 ml wody. Dodajemy pół łyżeczki soli oraz pieprzu. Mieszamy.
Makaron odcedzamy i dodajemy go do boczku.Mieszamy. Zmniejszamy ogień pod patelnią do minimum i wylewamy jajka. Przez 2-3 minuty podgrzewamy ciągle mieszając, aby jajka się nie ścięły. W razie potrzeby możemy dolać troszkę wody w trakcie podgrzewania.
Makaron wykładamy na talerz i posypujemy resztą sera.