Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej wersji nie stosujemy śmietanki
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19643
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 207
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19643
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 207
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Jajka wbijamy do głębokiego talerza lub miski, solimy i za pomocą widelca lub różdżki roztrzepujemy. Na dużej i głębokiej patelni ( nie musi to być wok) smażymy pokrojony w kostkę boczek. Dodajemy posiekany czosnek oraz pietruszkę i smażymy kilkanaście sekund. Następnie dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i smażymy chwilę (chodzi o to, żeby makaron był gorący. Odstawiamy patelnię z ognia posypujemy połową sera i doprawiamy pieprzem. Polewamy jajkami i mieszamy. Należy uważać, żeby jajka nie ścięły się. Wykładamy na talerze posypujemy resztą sera.