Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej wersji nie stosujemy śmietanki
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12388
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15534
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12388
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15534
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Jajka wbijamy do głębokiego talerza lub miski, solimy i za pomocą widelca lub różdżki roztrzepujemy. Na dużej i głębokiej patelni ( nie musi to być wok) smażymy pokrojony w kostkę boczek. Dodajemy posiekany czosnek oraz pietruszkę i smażymy kilkanaście sekund. Następnie dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i smażymy chwilę (chodzi o to, żeby makaron był gorący. Odstawiamy patelnię z ognia posypujemy połową sera i doprawiamy pieprzem. Polewamy jajkami i mieszamy. Należy uważać, żeby jajka nie ścięły się. Wykładamy na talerze posypujemy resztą sera.