Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia albańska ma to do siebie, że łączy wiele kultur. Widoczne tutaj są elementy bałkańskie, greckie, tureckie czy też włoskie. Może to i bezpieczniejsze rozwiązanie, dla nas Europejczyków. Jednak widoczne, jeszcze, jest gotowanie z tego co pod ręką. Ostatki dyktatorstwa jeszcze czuje się, więc warto jak najprędzej udać się do Albanii.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 267
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 108
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4576
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 182
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 123
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 267
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 108
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4576
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 182
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 123
Składniki
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku około 15 min. Odcedzamy. Jajka, mleko i ser dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do całości wrzucamy makaron, mieszamy i wykładamy do wysmarowanej masłem, okrągłej blaszki. Posypujemy startym serem, na ten przykład parmezanem jak w naszym przypadku. Całość zapiekamy 30 min w temp. 180°C.