Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia albańska ma to do siebie, że łączy wiele kultur. Widoczne tutaj są elementy bałkańskie, greckie, tureckie czy też włoskie. Może to i bezpieczniejsze rozwiązanie, dla nas Europejczyków. Jednak widoczne, jeszcze, jest gotowanie z tego co pod ręką. Ostatki dyktatorstwa jeszcze czuje się, więc warto jak najprędzej udać się do Albanii.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 109
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18756
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7196
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30869
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 109
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18756
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7196
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30869
Składniki
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku około 15 min. Odcedzamy. Jajka, mleko i ser dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do całości wrzucamy makaron, mieszamy i wykładamy do wysmarowanej masłem, okrągłej blaszki. Posypujemy startym serem, na ten przykład parmezanem jak w naszym przypadku. Całość zapiekamy 30 min w temp. 180°C.