Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na makaron ze szpinakiem. Ale dzisiaj proponuję ciemny makaron z dodatkami atramentu z kałamarnicy.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 33
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1084
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 375
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 30253
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 33
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1084
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 375
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 30253
Składniki
Na początku gotujemy makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wyjmujemy makaron do naczynia i możemy spryskać oliwą wtedy unikniemy sklejenia makaronu.
Następnie ścieramy ser na grubych oczkach lub mniejszych.
Na patelnię wrzucamy szpinak dodajemy sól, pieprz i czosnek mieszamy i podsmażamy. Ja wykorzystałem mrożony, ale może zastosować świeży. Wykładamy makaron na talerz dokładamy przyrządzony szpinak i posypujemy startym serem. A teraz to już smacznego.