Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na makaron ze szpinakiem. Ale dzisiaj proponuję ciemny makaron z dodatkami atramentu z kałamarnicy.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
Na początku gotujemy makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wyjmujemy makaron do naczynia i możemy spryskać oliwą wtedy unikniemy sklejenia makaronu.
Następnie ścieramy ser na grubych oczkach lub mniejszych.
Na patelnię wrzucamy szpinak dodajemy sól, pieprz i czosnek mieszamy i podsmażamy. Ja wykorzystałem mrożony, ale może zastosować świeży. Wykładamy makaron na talerz dokładamy przyrządzony szpinak i posypujemy startym serem. A teraz to już smacznego.