Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na makaron ze szpinakiem. Ale dzisiaj proponuję ciemny makaron z dodatkami atramentu z kałamarnicy.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7548
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7548
Składniki
Na początku gotujemy makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wyjmujemy makaron do naczynia i możemy spryskać oliwą wtedy unikniemy sklejenia makaronu.
Następnie ścieramy ser na grubych oczkach lub mniejszych.
Na patelnię wrzucamy szpinak dodajemy sól, pieprz i czosnek mieszamy i podsmażamy. Ja wykorzystałem mrożony, ale może zastosować świeży. Wykładamy makaron na talerz dokładamy przyrządzony szpinak i posypujemy startym serem. A teraz to już smacznego.