Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na makaron ze szpinakiem. Ale dzisiaj proponuję ciemny makaron z dodatkami atramentu z kałamarnicy.
Polecam.
Odsłon: 1282
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1668
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1149
Polecam.
Odsłon: 1282
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1668
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1149
Składniki
Na początku gotujemy makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wyjmujemy makaron do naczynia i możemy spryskać oliwą wtedy unikniemy sklejenia makaronu.
Następnie ścieramy ser na grubych oczkach lub mniejszych.
Na patelnię wrzucamy szpinak dodajemy sól, pieprz i czosnek mieszamy i podsmażamy. Ja wykorzystałem mrożony, ale może zastosować świeży. Wykładamy makaron na talerz dokładamy przyrządzony szpinak i posypujemy startym serem. A teraz to już smacznego.