Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem mięsno pomidorowym posypany tartym parmezanem – to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni włoskiej. Sycące i pyszne. Do tego lampka lekkiego wina i obiad staje się wykwintny ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99469
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5799
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5799
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99469
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5799
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5799
Składniki
Obraną marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę, por na półplasterki, ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy marchew i por, dokładając cebulę i czosnek. Następnie dodajemy mięso i smażymy na dużym ogniu, aż mięso zbrązowieje. Całość podlewamy winem, dodajemy pomidory z puszki, koncentrat, bazylię, oregano, szczyptę cukru, sól i świeżo zmielony pieprz. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 30 minut. Doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Wykładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy tartym parmezanem.