Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem mięsno pomidorowym posypany tartym parmezanem – to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni włoskiej. Sycące i pyszne. Do tego lampka lekkiego wina i obiad staje się wykwintny ;)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 191
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3968
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 349
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 902
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 191
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3968
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 349
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 902
Składniki
Obraną marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę, por na półplasterki, ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy marchew i por, dokładając cebulę i czosnek. Następnie dodajemy mięso i smażymy na dużym ogniu, aż mięso zbrązowieje. Całość podlewamy winem, dodajemy pomidory z puszki, koncentrat, bazylię, oregano, szczyptę cukru, sól i świeżo zmielony pieprz. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 30 minut. Doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Wykładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy tartym parmezanem.