Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwotnym zamiarem było ugotowanie makaronu do zupy pomidorowej, ale zboczyłam z obranej dogi (bo w głowie pojawił się pomysł, który musiał się zmaterializować) i tak oto powstała potrawa z myślą o tych, którzy nie jedzą mięsa lub poszczą.
Nóż i deska do krojenia, garnek, durszlak, łyżka tarka
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1021
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9507
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1021
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9507
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Składniki
Gotujemy makaron spaghetti wg instrukcji. W tym czasie obieramy czosnek, kroimy w bardzo cienkie plasterki, odrywamy listki z gałązek bazylii i trzemy na tarce żółty ser. Ja używam sera Vintage Redstone, bo jest dojrzewający 18 miesięcy, ma wyrazisty i orzechowy smak i świetnie komponuje się zarówno z makaronem jak i ziemniakami.
Makaron odcedzamy na durszlaku, dodajemy czosnek i bazylię i potrząsamy durszlakiem, aby składniki się pomieszały.
Zsuwamy makaron na talerz, polewamy olejem, a następnie posypujemy serem i jemy. Smacznego.