Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwotnym zamiarem było ugotowanie makaronu do zupy pomidorowej, ale zboczyłam z obranej dogi (bo w głowie pojawił się pomysł, który musiał się zmaterializować) i tak oto powstała potrawa z myślą o tych, którzy nie jedzą mięsa lub poszczą.
Nóż i deska do krojenia, garnek, durszlak, łyżka tarka
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1264
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13730
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1264
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13730
Składniki
Gotujemy makaron spaghetti wg instrukcji. W tym czasie obieramy czosnek, kroimy w bardzo cienkie plasterki, odrywamy listki z gałązek bazylii i trzemy na tarce żółty ser. Ja używam sera Vintage Redstone, bo jest dojrzewający 18 miesięcy, ma wyrazisty i orzechowy smak i świetnie komponuje się zarówno z makaronem jak i ziemniakami.
Makaron odcedzamy na durszlaku, dodajemy czosnek i bazylię i potrząsamy durszlakiem, aby składniki się pomieszały.
Zsuwamy makaron na talerz, polewamy olejem, a następnie posypujemy serem i jemy. Smacznego.