Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwotnym zamiarem było ugotowanie makaronu do zupy pomidorowej, ale zboczyłam z obranej dogi (bo w głowie pojawił się pomysł, który musiał się zmaterializować) i tak oto powstała potrawa z myślą o tych, którzy nie jedzą mięsa lub poszczą.
Nóż i deska do krojenia, garnek, durszlak, łyżka tarka
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15221
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 464
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15221
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 464
Składniki
Gotujemy makaron spaghetti wg instrukcji. W tym czasie obieramy czosnek, kroimy w bardzo cienkie plasterki, odrywamy listki z gałązek bazylii i trzemy na tarce żółty ser. Ja używam sera Vintage Redstone, bo jest dojrzewający 18 miesięcy, ma wyrazisty i orzechowy smak i świetnie komponuje się zarówno z makaronem jak i ziemniakami.
Makaron odcedzamy na durszlaku, dodajemy czosnek i bazylię i potrząsamy durszlakiem, aby składniki się pomieszały.
Zsuwamy makaron na talerz, polewamy olejem, a następnie posypujemy serem i jemy. Smacznego.