Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwotnym zamiarem było ugotowanie makaronu do zupy pomidorowej, ale zboczyłam z obranej dogi (bo w głowie pojawił się pomysł, który musiał się zmaterializować) i tak oto powstała potrawa z myślą o tych, którzy nie jedzą mięsa lub poszczą.
Nóż i deska do krojenia, garnek, durszlak, łyżka tarka
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5016
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 657
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5016
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 657
Składniki
Gotujemy makaron spaghetti wg instrukcji. W tym czasie obieramy czosnek, kroimy w bardzo cienkie plasterki, odrywamy listki z gałązek bazylii i trzemy na tarce żółty ser. Ja używam sera Vintage Redstone, bo jest dojrzewający 18 miesięcy, ma wyrazisty i orzechowy smak i świetnie komponuje się zarówno z makaronem jak i ziemniakami.
Makaron odcedzamy na durszlaku, dodajemy czosnek i bazylię i potrząsamy durszlakiem, aby składniki się pomieszały.
Zsuwamy makaron na talerz, polewamy olejem, a następnie posypujemy serem i jemy. Smacznego.