Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 398
Dodano: 05.05.2018
Odsłon: 3870
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Filet z kurczaka kroimy w większą kostkę i marynujemy w oleju z cytryną i bazylią. Doprawiamy liściem lubczyka, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby mięso nasiąknęło marynatą.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię, dodajemy kurczaka, podsmażamy. Następnie dokładamy szpinak ( u mnie mrożony), dusimy pod przykryciem. Pod koniec kiedy szpinak ładnie połączy się z mięsem dodajemy pesto z bazylii, pokrojony w kosteczkę ser feta, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdy wydaje się nam, że mięso może być zbyt suche podlewamy odrobiną bulionu.
Spaghetti gotujemy al dente w delikatnie osolonej wodzie. Mieszamy z mięsem i szpinakiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 06 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetycznie danie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz