Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti śródziemnomorskie"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34979
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34979
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18394
Składniki
35 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 3,60 zł • Przepis na 2 porcje
Warzywa myję i kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam delikatnie czosnek. Gdy kuchnia wypełni się aromatem czosnkowym, dodaję cukinię i paprykę. Mieszam i duszę do momentu, aż będą al dente.
Gotuję makaron według instrukcji, przykrywam, by pozostał gorący.
Do podduszonych warzyw dodaję krojone pomidory, oregano, paprykę, przyprawę do duszonych warzyw, sól i pieprz, mieszam. Duszę na wolnym ogniu, nie dłużej niż kwadrans.
Makaron dodaję do sosu. Delikatnie mieszam, podaję natychmiast posypany grana padano.Źródło: Kobieta i życie