Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lodówce miałam pół dyni hokkaido i filet z indyka. Do tego cebula, ziemniaki i makaron. Na zapiekankę nie było czasu, padło na makaron. I powstało szybkie i całkiem smaczne danie.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35979
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1303
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35979
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1303
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
        
        
                Składniki
Mięso z indyka przyprawić solą i pieprzem, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Odstawić.
Dynię pokroić w kostkę, cebulę obrać i drobno pokroić. Dusić razem ok. 10 minut.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odlać 2 łyżki wody do miski, odcedzić makaron. Do wody dodać creme fraiche i dobrze wymieszać. Wlać do dyni i dusić razem przez chwilę, Dodać mięso i makaron. Całość wymieszać. Smacznego :)