Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lodówce miałam pół dyni hokkaido i filet z indyka. Do tego cebula, ziemniaki i makaron. Na zapiekankę nie było czasu, padło na makaron. I powstało szybkie i całkiem smaczne danie.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47629
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165258
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47629
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165258
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Mięso z indyka przyprawić solą i pieprzem, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Odstawić.
Dynię pokroić w kostkę, cebulę obrać i drobno pokroić. Dusić razem ok. 10 minut.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odlać 2 łyżki wody do miski, odcedzić makaron. Do wody dodać creme fraiche i dobrze wymieszać. Wlać do dyni i dusić razem przez chwilę, Dodać mięso i makaron. Całość wymieszać. Smacznego :)