Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lodówce miałam pół dyni hokkaido i filet z indyka. Do tego cebula, ziemniaki i makaron. Na zapiekankę nie było czasu, padło na makaron. I powstało szybkie i całkiem smaczne danie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mięso z indyka przyprawić solą i pieprzem, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Odstawić.
Dynię pokroić w kostkę, cebulę obrać i drobno pokroić. Dusić razem ok. 10 minut.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odlać 2 łyżki wody do miski, odcedzić makaron. Do wody dodać creme fraiche i dobrze wymieszać. Wlać do dyni i dusić razem przez chwilę, Dodać mięso i makaron. Całość wymieszać. Smacznego :)