Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-05-2014
Ten sos powstał w drodze totalnej improwizacji. Efekt przeszedł moje oczekiwania - po prostu pyszny! Naprawdę zachęcam do zrobienia go, jeśli lubicie makarony.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24855
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5994
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 232
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24855
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5994
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 232
Składniki
Na patelnię wlałam 100 ml białego wytrawnego wina i 100 ml śmietany 30%. Dodałam pół łyżeczki suszonego tymianku. Gotowałam około 5 minut na małym ogniu, żeby sos się zredukował. Sos jest gotowy, kiedy nabierze konsystencji śmietany 30%. Na patelnię z gotowym sosem dodałam ugotowany makaron, starłam około łyżkę parmezanu i dokładnie wymieszałam. Gotowe. Zdjęcie nie jest najlepsze, ale zapewniam Was, że smak jest wspaniały :)