Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-05-2014
Ten sos powstał w drodze totalnej improwizacji. Efekt przeszedł moje oczekiwania - po prostu pyszny! Naprawdę zachęcam do zrobienia go, jeśli lubicie makarony.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2693
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1265
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2693
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1265
Składniki
Na patelnię wlałam 100 ml białego wytrawnego wina i 100 ml śmietany 30%. Dodałam pół łyżeczki suszonego tymianku. Gotowałam około 5 minut na małym ogniu, żeby sos się zredukował. Sos jest gotowy, kiedy nabierze konsystencji śmietany 30%. Na patelnię z gotowym sosem dodałam ugotowany makaron, starłam około łyżkę parmezanu i dokładnie wymieszałam. Gotowe. Zdjęcie nie jest najlepsze, ale zapewniam Was, że smak jest wspaniały :)