Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-05-2014
Ten sos powstał w drodze totalnej improwizacji. Efekt przeszedł moje oczekiwania - po prostu pyszny! Naprawdę zachęcam do zrobienia go, jeśli lubicie makarony.
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1752
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1752
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Składniki
Na patelnię wlałam 100 ml białego wytrawnego wina i 100 ml śmietany 30%. Dodałam pół łyżeczki suszonego tymianku. Gotowałam około 5 minut na małym ogniu, żeby sos się zredukował. Sos jest gotowy, kiedy nabierze konsystencji śmietany 30%. Na patelnię z gotowym sosem dodałam ugotowany makaron, starłam około łyżkę parmezanu i dokładnie wymieszałam. Gotowe. Zdjęcie nie jest najlepsze, ale zapewniam Was, że smak jest wspaniały :)