Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron spaghetti, bakłażan, karczochy i pomidory...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9889
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4537
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 553
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9889
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4537
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 553
Składniki
1. Bakłażana umyj, pokój w cienkie plasterki. 2. Na maśle podsmaż szalotkę, czosnek oraz pastę z papryczek chilli. 3. Dodaj plasterki bakłażana podlej bulionem. 4. Dodaj karczochy i pomidor pokrojony w kostkę. 5. Przypraw solą, pieprzem i posyp siekaną pietruszką. 6. W dużej ilości posolonej wody ugotuj spaghetti al dente i odcedź. 7. Makaron przełóż na patelnię z sosem i wymieszaj. 8. Udekoruj całymi listkami pietruszki lub bazylią. 9. Smacznego.