Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron spaghetti, bakłażan, karczochy i pomidory...
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 948
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 948
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
1. Bakłażana umyj, pokój w cienkie plasterki. 2. Na maśle podsmaż szalotkę, czosnek oraz pastę z papryczek chilli. 3. Dodaj plasterki bakłażana podlej bulionem. 4. Dodaj karczochy i pomidor pokrojony w kostkę. 5. Przypraw solą, pieprzem i posyp siekaną pietruszką. 6. W dużej ilości posolonej wody ugotuj spaghetti al dente i odcedź. 7. Makaron przełóż na patelnię z sosem i wymieszaj. 8. Udekoruj całymi listkami pietruszki lub bazylią. 9. Smacznego.