Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron spaghetti, bakłażan, karczochy i pomidory...
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15190
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15190
Składniki
1. Bakłażana umyj, pokój w cienkie plasterki. 2. Na maśle podsmaż szalotkę, czosnek oraz pastę z papryczek chilli. 3. Dodaj plasterki bakłażana podlej bulionem. 4. Dodaj karczochy i pomidor pokrojony w kostkę. 5. Przypraw solą, pieprzem i posyp siekaną pietruszką. 6. W dużej ilości posolonej wody ugotuj spaghetti al dente i odcedź. 7. Makaron przełóż na patelnię z sosem i wymieszaj. 8. Udekoruj całymi listkami pietruszki lub bazylią. 9. Smacznego.