Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny lekki obiad w niecałe 30 minut. Botwina to zaledwie 22 kcal w 100 g. Ze względu na kombinację zawartości żelaza oraz witaminy C botwina jest ważnym elementem diety osób z niedokrwistością z niedoboru żelaza. 1 porcja to ok. 392 kcal.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1960
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 54
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 171
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 160
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1960
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 54
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 171
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Czosnek i cebulę obrać , drobno posiekać. Botwinę opłukać, łodygi odciąć od liści i pokroić w kostkę. Liście przekroić na pół i pokroić w paski. Część oliwek przekroić na pół, resztę zostawić w całości. Bataty obrać, skrócić na końcach i spiralną krajalnicą do warzyw pokroić na cienkie spaghetti. Olej rozgrzać na dużej patelni i przesmażyć na niej 3-4 minuty, cebulę, czosnek i łodygi. Dodać kawałki pomidorów i oliwki. Delikatnie przyprawić solą, pieprzem, cukrem i suszone oregano, następnie dusić pod pokrywką ok. 5 minut. Potem dodać liście botwiny i dusić jeszcze ok. 6 minut. Na 2-3 minuty przed końcem duszenia dodać makaron z batatów i świeże listki oregano.