Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad z poświątecznych resztek czyli pyszny makaron z czosnkiem, natką pietruszki i pieczonym boczkiem.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 114
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4120
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 165
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 114
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4120
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 165
Składniki
W garnku zagotowałam wodę. Osoliłam ją i wrzuciłam makaron. Makaron gotowałam kilka minut według instrukcji na opakowaniu. Gdy makaron się gotował, przygotowałam resztę. Upieczony boczek pokroiłam na plastry ok. 0,5cm grubości. Użyłam 2 takich większych plastrów przez całość boczku. Plastry pokroiłam w paseczki i wrzuciłam na rozgrzaną patelnię. Boczek smażyłam kilka minut, aż puścił tłuszcz, a następnie się ładnie przyrumienił. Gdyby nie wytopiło się dostatecznie dużo tłuszczu, można dolać łyżkę oleju. Do przesmażonego boczku dodałam rozgniecione przez praskę ząbki czosnku oraz pietruszkę (użyłam mrożonej). Wszystko chwilę razem przesmażyłam i dodałam ugotowany i odcedzony makaron spaghetti. Makaron wymieszałam dokładnie z boczkiem i resztą i wyłożyłam na talerz. Jeśli ktoś lubi, to makaron można przed podaniem posypać startym parmezanem.