Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie wegetariańskie
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6753
Składniki
Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmażyć na 2 łyżkach oleju, do momentu aż cebula nabierze złocistego koloru a pieczarki będą lekko podsmażone.
Obraną, oczyszczoną z nasion cukinię i paprykę kroimy na średniej wielkości kawałki (2cm x2cm). Dodajemy do cebuli i smażymy dalej przez około 5 minut. Następnie dolewamy ½ szklanki wody i gotujemy przez kolejne 15 minut.
Obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory dodajemy do smażejących się warzyw. Przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i smażymy przez kolejne 2-3 minuty.
Gorący makaron wykładamy na talerz, posypujemy startym serem żółtym i polewamy przygotowanym sosem z cukinii. Smacznego!