Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie wegetariańskie
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 685
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 685
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Składniki
Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmażyć na 2 łyżkach oleju, do momentu aż cebula nabierze złocistego koloru a pieczarki będą lekko podsmażone.
Obraną, oczyszczoną z nasion cukinię i paprykę kroimy na średniej wielkości kawałki (2cm x2cm). Dodajemy do cebuli i smażymy dalej przez około 5 minut. Następnie dolewamy ½ szklanki wody i gotujemy przez kolejne 15 minut.
Obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory dodajemy do smażejących się warzyw. Przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i smażymy przez kolejne 2-3 minuty.
Gorący makaron wykładamy na talerz, posypujemy startym serem żółtym i polewamy przygotowanym sosem z cukinii. Smacznego!