Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie do zrobienia w 20 minut! Pachnący czosnkiem i bazylią makaron z cukinią i aromatycznym parmezanem. Tym przepisem z pewnością zachwycicie domowników.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1710
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15074
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2345
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1710
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15074
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2345
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8872
Składniki
Nastawiamy wodę na makaron, a w międzyczasie zajmujemy się warzywami. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w cienkie plasterki. Smażymy na oleju lub oliwie razem z płatkami chilli kilka minut, aż cebula zmięknie. Dodajemy cukinie pokrojone w plasterki. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Ugotowany makaron wraz z 1/2 chochli wody dodajemy na patelnię z warzywami. Doprawiamy pesto, sokiem z limonki, solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilak minut, aż składniki dobrze się połączą. Pod sam koniec gotowania dodajemy parmezan (zostawiamy tylko trochę do dekoracji) i mieszamy. Makaron przez podaniem dekorujemy parmezanem i opcjonalnie świeżymi listkami bazylii.