Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli super lekki lunch w upalny dzień! :) Idealna propozycja na wykorzystanie cukinii i posiłek w gorący dzień.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88408
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11715
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1847
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88408
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11715
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1847
Składniki
Cukinię pokroić na cienkie paseczki i obgotować 2 minuty w osolonej wodzie, a następnie odcedzić.
Pomidory poddusić na patelni (około 15 minut) z dodatkiem pozostałych przypraw.
Pestki dyni lekko uprażyć na suchej patelni teflonowej.
Na talerz wyłożyć "cukiniowy makaron", sos, kiełki brokuła i posypać pestkami dyni.