Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z cukinii to świetne danie, zwłaszcza jeśli jesteś na wiosennym detoksie i chcesz dać organizmowi chwilę wytchnienia od ciężkostrawnych potraw.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11623
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 80
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8077
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155118
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11623
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 80
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8077
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155118
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Składniki
Cukinie umyj, ale nie obieraj. Jeśli chcesz otrzymać makaron typu spaghetti z tego warzywa, najlepiej użyj ręcznej temperówki do warzyw. Możesz posłużyć się też krajalnicą spiralną do warzyw. Z dwóch dużych cukinii wychodzi około 500-600 g makaronu.
Cebulę i czosnek obierz, a następnie bardzo drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć czosnek oraz cebulę. W międzyczasie pokrój na pół pomidorki koktajlowe.
Po tym czasie zdejmij makaron z patelni. Dodaj sól, pieprz u mała garść posiekanej pietruszki lub kolendry. Na małej patelni na oliwie podsmaż delikatnie pomidorki koktajlowe i dodaj passatę. Dodaj makaron z cukinii i dokładnie wymieszaj z dodatkami.
Na sam koniec dodaj łyżkę świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Dla wyrazistego smaku, porcję przed podaniem możesz oprószyć ulubionym startym serem, np. parmezanem.