Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jest światowy dzień makaronu :) Może to uczcimy ?? Gdy znudziło się Wam standardowe spaghetti, koniecznie spróbujcie mojej propozycji. Można ją wykorzystać jako obiad ale też jako romantyczna kolacja ????
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
To danie nie wymaga od Nas poświęcania dużo czas a dodatkowo przygotujemy je w jednym garnku :). Na początku do garna dodaj wino i wodę i podgrzej, po zagotowaniu dodaj sól i makaron. Gdy makaron się ugotuje odstaw go do miski a z garnka wylej część płynu ( zostaw sobie w nim 1/4 płynu ). Następnie dodaj do garnka masło, pokrojone oliwki, szynkę i czosnek. Gotuj ok. 5 minut na średnim ogniu cały czas mieszając. Po upływie tego czasu dodaj do garnka makaron i połowę startego parmezanu wszystko dokładnie wymieszaj i gotowe. Podając na talerz posyp startym parmezanem. Smacznego !!