Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wedlug przepisu przywiezionego z Włoch. Jego prostota wykonania, jednocześnie wykwintność ,elegancja i znakomity smak mówią same za siebie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22617
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14935
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44729
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22617
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14935
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44729
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Składniki
.Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na niej ząbki czosnku, po zrumienieniu - usuwamy.
Oczywiście najlepsze byłyby świeże owoce morza, ale o te u nas trudno, więc dopuszczamy mrożone. Nie mogą to być tednak jakieś tanie mieszanki, lepiej zapłacić więcej i kupić coś dobrego.Rozmrażamy owoce morza, wrzucamy do patelni z oliwą, trochę podsmażamy,potem dolewamy nieco wody i pokrojonego w kosteczkę pomidowra,dusimy pod przykryciem z natką pietruszki, dodajemy też nieco soli. Ma się utworzyć aromatyczny sosik, nie dopuszczamy, aby wyparował.To wszystko. Nie dodajemy nic więcej.
Gotujemy spaghetti al dente, odcedzamy i wrzucamy do patelni z sosem.Mieszamy energicznie.GOTOWE!
Podajemy z białym wyrawnym winem.
Smacznego, pychota!