Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wedlug przepisu przywiezionego z Włoch. Jego prostota wykonania, jednocześnie wykwintność ,elegancja i znakomity smak mówią same za siebie.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 248
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 128
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 248
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 128
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Składniki
.Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na niej ząbki czosnku, po zrumienieniu - usuwamy.
Oczywiście najlepsze byłyby świeże owoce morza, ale o te u nas trudno, więc dopuszczamy mrożone. Nie mogą to być tednak jakieś tanie mieszanki, lepiej zapłacić więcej i kupić coś dobrego.Rozmrażamy owoce morza, wrzucamy do patelni z oliwą, trochę podsmażamy,potem dolewamy nieco wody i pokrojonego w kosteczkę pomidowra,dusimy pod przykryciem z natką pietruszki, dodajemy też nieco soli. Ma się utworzyć aromatyczny sosik, nie dopuszczamy, aby wyparował.To wszystko. Nie dodajemy nic więcej.
Gotujemy spaghetti al dente, odcedzamy i wrzucamy do patelni z sosem.Mieszamy energicznie.GOTOWE!
Podajemy z białym wyrawnym winem.
Smacznego, pychota!